Om Bydalen

Logga text

Om företaget
Bydalens Wärdshus AB är ett driftsbolag som bedriver restaurang, bar, boende, skidskola, skiduthyrning, skidshop, skotersafari, grupp- och konferensverksamhet. Bolaget är ett helägt dotterbolag till Snowlodge Sweden AB som äger och förvaltar fastigheter i Jämtlandsfjällen. Bydalens Wärdshus byggdes 1937 som hotell. I samma byggnad finns nu Bydalens populära restaurang- och konferensanläggning med högkvalitativ mat.

 

Om Bydalen
Bydalen är en av flera byar i destinationen Bydalsfjällen med stort pistsystem och alpkänsla. Här finns många olika sorters boende, restauranger med hög kvalitet samt aktivitetsföretag. Flyg från Stockholm till Östersund tar 50 minuter därefter är det en 6 mils bilfärd från flygplatsen till Bydalen. Det som utmärker Bydalen från andra svenska skidorter är att här finns ett så pass stort och attraktivt pistsystem med 45 nedfarter, 17 liftar med en liftkapacitet för 15 000 åkare per timme – samtidigt som dalgången är lugn och fridfull med en familjär bykänsla. I dag finns ca 4000 bäddar och en miljon kvadratmeter pist samt stora områden med högkvalitativ offpist- och skogsåkning. Vanligtvis har dalgången mycket god snötillgång vilket ger möjlighet att erbjuda unik åkning på natursnö i hela Bydalsfjällens pistområde. Samarbetet med Gräftåvallens skidklubb ger också möjlighet till fin längdåkning på elitnivå och tillsammans med dalgångens natursköna längdspår tillgodoses alla önskemål för en trivsam längdskidupplevelse. För tur- och snöskoterfantasterna finns ett omfattande ledsystem in till Jämtlands högalpina fjällvärld.

Under sommar- och höstsäsongen finns en storslagen natur att uppleva i den djupa dalgången. Dalsjön och Dammån inbjuder till unikt fjällfiske och de omgivande fjällen Drommen och Västfjället med sina toppar på närmare 1200 m.ö.h. inbjuder till lättillgänglig fjällvandring. Bydalen är en av Sveriges första fjällturismorter och redan år 1877 hittade de första gästerna hit med tåg på den nybrutna järnvägen till Östersund, ångbåt över Storsjön och därefter häst upp till Bydalen och fjällvidderna.

karta